שבועות חוץ
התכנית משלבת בין שגרה של ארבעה שבועות במדרשה ובמרחב הנגב שכוללת לימודים, עשייה חברתית, אימונים, וכו'- ובין יציאה כל חודש לשבוע במרחב אחר בארץ אותו יתכננו משתתפים מהתכנית. שבועות החוץ הינם חלק משמעותי מהתכנית- הם יעסקו באופן עמוק בהכנה לצהל ובהכרות עם החברה הישראלית.
שבועות החוץ יפגישו את משתתפי התכנית עם כל הגבולות של המדינה, ההסטוריה שלהם, המציאות העכשווית בהם, האיומים והאתגרים הבטחוניים בהם, ולמידה "ברגליים" של כל קצוות הארץ.
השבועות יפגשו את הסוגיות המרכזיות באופן הבא:
1. לבנון- הכרות עם המרחב והסוגיות של הגליל כמו מגוון האוכלוסיות- דרוזים, צ'רקסים, בדואים, ערביי ישראל, ישובי גבול לימוד על חזבאללה והכרות עם תפיסת הבטחון של צהל אל מול לבנון.
2. סוריה- הכרות עם מרחב הגולן והסוגיות בו- אוכלוסיות ייחודיות, שילוב של יישובים דתיים וחילוניים, הסטוריית ישראל בגולן, מורשת קרב ושיח על המדינה האיסלאמית והמצב הרעוע בסוריה היום.
3. ירדן- הכרות עם הבקעה והסוגיות הבטחוניות בה- העמקה וחיבור בין שטחי A,B,C וסוגיות יהודה ושומרון בכלל, לבין התיישבויות יהודיות בערבה ובבקעת בית שאן, בטחון, חקלאות, הסכם השלום עם ירדן ועוד.
4. מצרים, עזה והים התיכון- הכרות עם מרחב הנגב המערבי והדרומי, מפגש עם מעט האוכלוסיות הקיימות באיזור, לימוד סוגיות שטחי אש ושמורות טבע, הסדרה תעסוק גם בהסטוריה ובמציאות היום יומית של תושבי עזה והעוטף. הכרות עם גוש דן כמטרופולין הגדול בישראל, חיי המרכז והמורכבויות שבהם, הסוגיות שישנן בין גדרה לחדרה, מים טריטורייאלים וכלכליים, הכרות עם חיל הים ונושאים אקטואליים כמו אסדת הגז, שמורות הטבע הימיות, פיתוח רצועת החוף מול שימורה ועוד.
בכל שבוע יהיה מפגש עומק עם כל גבול של מדינת ישראל והכרת הסביבה, הסוגיות והחברה המאפיינת אותו:
יומיים סמינר ובו למידת הסוגיות הבטחוניות והחברתיות העיקריות שיש במרחב.
יום של עשייה חברתית באותו מרחב.
יומיים של טיול במרחב, והכרות עומק דרך טיול ומפגש בלתי אמצעי עם המרחב.